Google APRS™ Maps: Logga in - [kartvy · info · bläddra]

What is aprs.fi?

Detta är en global APRS-databas, som sparar positionsdata, väder- och meddelandeinformation som samlats in från APRS-IS-nätverket. Positionsdata och rutter som sänts av APRS-stationer (trackers) presenteras på en interaktiv karta som lätt kan zoomas och panoreras. Nya och uppdaterade data visas i realtid utan att sidan behöver omladdas eller uppdateras! Spårningsdata sparas i databasen i sex månader.

Du kan också använda denna tjänst för att hitta din QTH/QRA-lokator (din positionsruta) genom att bara peka på en plats på kartan. Genom att ange en QTH-lokator i sökrutan flyttas kartan till den angivna positionen, och en ruta visas som omfattar den angivna lokatorn. Korta och långa lokatorangivelser understöds (från KP20 till KP20LE20TP).

Om APRS:

Denna sida visar realtidsinformation från det Automatiska PositionsRapporteringsSystemet för Internet (APRS-IS). APRS används av radioamatörer för sändning av positionsinformation, väderdata, telemetri och meddelanden via radio. Ett fordon som är utrustat med en GPS-mottagare, en VHF-sändare eller HF transceiver och en liten dataenhet som kallas tracker, sänder sin position, fart och kurs i form av ett litet datapaket som sedan tas emot av en närliggande mottagningsplats (iGate) som skickar paketet vidare till Internet. System som är anslutna till Internet kan sända data via APRS-IS utan radiosändare, eller samla och presentera information som sänds var som helst i världen.

aprs.fi in 20 languages!

Select your preferred language in your web browser's configuration. Available languages: cs da de el en es fi fr hr hu it ja nb nl pl pt ru sl sv tr

Blog!

Learn about new features and interesting tracking targets from the aprs.fi blog!

APRS is a registered trademark of APRS Software and Bob Bruninga, WB4APR.


User guide · FAQ · Blogg · Diskussionsgrupp · Att länka till aprs.fi · AIS-stationer · Tjänstens status · Databasstatistik · Gör reklam på aprs.fi · Tekniska detaljer · API · Ändra logg · Planerade ändringar · Ära och tack · Användarvillkor · iPhone/iPad APRS